Sara Treleaven Blakely, född den 27 februari 1971, är en amerikansk miljardär affärskvinna och grundare av Spanx, ett amerikansk underkläder företag med byxor och leggings, grundat i Atlanta, Georgia.

Under 2012 namngavs Blakely i Time Magazines årliga “Time 100” -lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Blakely förklarade också 2011 att utvecklingsupplevelsen av hans idé också visade att tillverkningsindustrin kontrollerades endast av män som inte använde de produkter som de producerade.

Prototypskapandet av den första produkten färdigställdes under ett år.

Blakely återvände sedan till en patentadvokat för att slutföra sin ansökan innan han ansökte till USA: s patent- och varumärkesbyrå (USPTO) och kom överens om att hjälpa henne för ett belopp på 750 USD. Efter att ha skickat ansökan online arbetade han sedan på förpackningen av sin produkt.

Han använde sitt kreditkort för att köpa sin “spanska flagga” på USPTO-webbplatsen för 150 dollar.

Han lyckades arrangera ett möte med en representant för Neiman Marcus-gruppen, där han bytte produkten i pulverrummet i närvaro av köparen Neiman Marcus för att visa fördelarna med hans innovation.

Blakely-produkten såldes i sju Neiman Marcus-butiker efter mötet. Bloomingdales, Saks och Bergdorf Goodman följde snabbt. Vid den tiden skickade Blakely en korg med produkter till Oprah Winfreys tv-program, med ett presentkort som förklarade vad hon försökte utveckla.

Blakely handlade initialt om alla aspekter av verksamheten, inklusive marknadsföring, logistik och produktpositionering, och föredrog Spanx position att skorna i butiker, snarare än för lagringsavdelningar. hennes vän då, en vårdkonsult, avgick senare och deltog i att driva företaget.

Blakely kontaktade vänner och bekanta, inklusive de från hans förflutna, och bad dem att leta efter sina produkter i vissa varuhus i utbyte mot en kontroll att han skulle maila till dem som ett bevis på uppskattning.

I november 2000 kallade Winfrey Spanx det som en “favorit sak”, vilket ledde till en betydande ökning av popularitet och försäljning, liksom Dankas avgång av Blakely. Hon omvandlas till judendom. Han spelade senare rollen som en av juryns medlemmar i ABC TV-serien American Inventor tillsammans med George Foreman, Pat Croce och Peter Jones.

Hon har varit gästinvestor i olika episoder i säsong 9 av Shark Tank.

Hon uppträdde också i en gästroll i några sekunder i tredje säsongen, episod 12 (Elmsley Count) av “Billions” som sig själv.

Under 2001 tecknade Blakely ett kontrakt med QVC, heminkanalen och sålde 8 000 par under de första sex minuterna av försäljningen.

Blakely förklarade i oktober 2013 att hans ambition är att designa skon med den mest bekväma högklacken i världen före pensionering. Blakely har fyra barn. Han arbetade också ibland som en stand-up komiker under denna tid.

Efter den korta vistelsen i Disney hittade Blakely ett jobb med Danka, en kontorsleverantör, som säljer fax hemma. Hon blev skickad av varje representant; dessa företag var vana vid att hantera etablerade företag och såg inte värdet av deras idé.

Två veckor efter att ha återvänt från sin resa till North Carolina, mottog Blakely ett samtal från en kvarnoperatör i Asheboro, North Carolina, som erbjöd sig att stödja Blakelys koncept för att han hade fått stark uppmuntran från sina tre döttrar. Richard Branson var Blakelys mentor och överraskade Blakely i slutet av Rebel Billionaire med en check på $ 750,000 för stiftelsens lansering.

Sedan starten har Sara Blakely Foundation finansierat stipendier för unga kvinnor i Community Campus City och Individual Development Association i Sydafrika och Blakely har dykt upp på Oprah Winfrey Show 2006 och donerat 1 miljon US $ till Oprah Winfrey Leadership Academy för Tjejer

År 2013 blev Blakely den första miljardärkvinnan som gick med i “Giving Pledge”, löftet om Bill Gates och Warren Buffett, med de rikaste människorna i världen som donerade minst hälften av sina tillgångar till välgörenhet.

Under 2008 giftes Blakely Jesse Itzler, medgrundare av Marquis Jet, på Gasparilla Inn och Club i Boca Grande, Florida, USA. Hon är dotter till Ellen (född Ford), konstnär och advokat John Blakely. Han har en bror, konstnären Ford Blakely.

Hon deltog i Clearwater High School och tog examen från Florida State University med en kommunikationsstudio där hon var medlem i Delta Delta Delta studentförening.

Trots att han ursprungligen hade för avsikt att bli en advokat, tog han om efter att ha hållit uppehållstillståndet för lagskolan väldigt lågt. istället accepterade han ett jobb på Walt Disney World i Orlando, Florida, där han arbetade i tre månader. Sedan 2014 är den listad som den 93: e starkaste kvinnan i världen av Forbes.

Under 2006 lanserade Blakely Sara Blakely Foundation för att hjälpa kvinnor genom utbildning och utbildning för entreprenörer – Blakely hade planerat att skapa en ideell grund för skapandet av Spanx.

Skådespelaren Matt Damon deltog i bröllopet och inkluderade en överraskande prestation av sångaren Olivia Newton-John. Spanx uppnådde en omsättning på 4 miljoner US-dollar under det första året och en omsättning på 10 miljoner US-dollar under det andra året.

I 2015 var Blakely och hennes man Jesse Itzler en del av en grupp ledd av Tony Ressler, tillsammans med Grant Hill, Steven Price och Rick Schnall, som framgångsrikt köpte Atlanta Hawks för 850 miljoner dollar.

År 2005 tog Blakely andra plats som deltagare i The Rebel Billionaire, en tv-serie som presenterade henne för Richard Branson, som senare stödde Blakely i sina ansträngningar både som entreprenör och som filantrop. Sedan 2014 är den listad som den 93: e starkaste kvinnan i världen av Forbes.

Blakely föddes den 27 februari 1971 i Clearwater, Florida. Hon var ganska framgångsrik i försäljningen och främjades till nationell säljare på 25 års ålder.

Tvingade att bära pantyhose i det varma Floridian-klimatet för sin försäljningsroll, hatade Blakely utseendet på den sömmade foten medan hon bar öppna tåskor, men fann hur toppkontrollmodellen eliminerade hennes trosor och hennes kropp gjorde det svårare.

Innan han deltog i en privat fest, försökte han klippa fötterna på hans strömpläder medan de hade på sig nya byxor och upptäckte att strumpbyxan ständigt svängde på benen, men han uppnådde också det önskade resultatet (de ursprungliga byxorna är nu förankrade i sätet Spanx).

Vid 27 års ålder flyttade Blakely till Atlanta, Georgia, och medan han fortfarande arbetade vid Danka spenderade han de närmaste två åren och sparade 5 000 dollar för att undersöka och utveckla hans stickade ide.

Blakely körde sedan till North Carolina, huvudkontoret för de flesta amerikanska lagringsfabrikerna, för att presentera sin idé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *